Begeleiding

Mantelzorger zijn is zwaar en is niet altijd 24 uur per dag 7 dagen per week haalbaar. Ondersteuning bij de kleine dingen die het leven zoveel makkelijker maken is dan misschien net wat u nodig heeft. Vanaf drie uur per moment kunnen we u ondersteunen bij de boodschappen en allerhande klusjes in en om uw huis. We kunnen voor u koken of mee naar het ziekenhuis voor een afspraak met de specialist. Zo heeft u als mantelzorger ook even tijd voor u zelf.

Wij blijven gast in uw vertrouwde omgeving en werken daarom met kleine, vaste teams met als belangrijkste aandachtspunten veiligheid en vertrouwen.

 

Wat kost uw zorg bij STERCK

Ondersteuning van STERCK begint altijd met een kennismakingsgesprek waarbij uw wensen, zorgbehoeften, de indicatie en de wetten besproken worden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

Het is mogelijk om begeleiding aan te vragen vanuit de WMO. Nadat er een indicatiegesprek heeft plaatsgevonden bepaalt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Wet langdurige zorg (WLZ)

Indien er sprake is van 24-uurs zorg of begeleiding in nabijheid kunt u in aanmerking komen voor een indicatie vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt minimaal 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg

Wanneer u geen indicatie heeft of wanneer niet alle uren geïndiceerd kunnen worden, betaalt u een particuliere bijdrage voor de zorg. U kunt deze kosten opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

 

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Mantelzorger aan het woord…

“Mijn moeder woont nog helemaal zelfstandig en tot op heden ging dit best goed. Sinds mijn vader vorig jaar is overleden en er steeds meer mensen in mijn moeders netwerk wegvallen, merk ik dat zij meer ondersteuning nodig heeft bij de dagelijkse dingen; de juiste boodschappen in huis halen, maaltijdbereiding, het huishouden, de was en ook de kleine technische klusjes in huis (met de telefoon, de tv etc). Vanaf het moment dat ik STERCK heb gevraagd om te ondersteunen komt er om de dag een vaste medewerker bij mijn moeder thuis. Ik kan met een goed gevoel een dagje thuis bij mijn gezin blijven, in de wetenschap dat er altijd een vertrouwd gezicht bij haar is.”