Nachtzorg

Het is voor velen de wens om thuis in hun eigen omgeving te blijven wonen. Soms is dit echter lastig wanneer u ’s nachts ondersteuning nodig heeft om bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Het is mogelijk om gedurende de nacht een zorgverlener bij u in huis te hebben die afhankelijk van de situatie de hele nacht wakker is (waaknacht) of gewekt kan worden wanneer dit nodig is (slaapnacht).

STERCK heeft medewerkers die veel ervaring hebben met nachtzorg bij ouderen.

We vinden het belangrijk dat u weet wie er bij u thuiskomt en dat er een klik is met de medewerkers. Wij blijven gast in uw vertrouwde omgeving en werken daarom met kleine, vaste teams met als belangrijkste aandachtspunten veiligheid en vertrouwen.

 

Wat kost uw zorg bij STERCK

Het bedrag dat u voor nachtzorg zelf betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Of de zorgverlener wakker moet blijven of gewekt kan worden en de duur van de nachtzorg. Nachtzorg van STERCK begint daarom altijd met een kennismakingsgesprek waarbij uw wensen, zorgbehoeften, de indicatie en de wetten besproken worden.

Zorgverzekeringswet (ZVW)

Wijkverpleging valt onder uw basispakket bij de zorgverzekering. Bij dagelijkse zorg of indien er sprake is van een revalidatietraject wordt door de verpleegkundige van STERCK een indicatie gesteld vanuit de zorgverzekeringswet. De indicatie verantwoordt de duur en het aantal handelingen die verricht worden. De indicatie wordt toegekend in een totaal aantal minuten per dag. Het bedrag dat wordt vergoed door de verzekering is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polisvoorwaarden. U betaalt hiervoor geen eigen risico of wettelijke eigen bijdrage.

Wet langdurige zorg (WLZ)

Indien er sprake is van 24-uurs zorg of begeleiding in nabijheid kunt u in aanmerking komen voor een indicatie vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt minimaal 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De zorg kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg

Wanneer u geen indicatie heeft of wanneer niet alle uren geïndiceerd kunnen worden, betaalt u een particuliere bijdrage voor de zorg. U kunt deze kosten opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

 

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Cliënt aan het woord…

“Door een valpartij in de nacht op weg naar het toilet moest ik worden opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken heup. Ik voelde mij bij ontslag niet zeker genoeg om alleen naar huis te gaan. Mijn kinderen hebben nachtzorg bij STERCK geregeld en sindsdien is er iedere nacht iemand bij mij in huis die ik kan wekken wanneer ik ze nodig heb. Ze helpen me klaar te maken voor de nacht en in de ochtend wordt ik ondersteund met het douchen en aankleden. Heel fijn om gewoon in mijn eigen bed te slapen met een veilig gevoel!”