Uitstapjes of vakanties

Maakt u graag uitstapjes of gaat u graag op vakantie in of buiten Nederland, maar lukt dit niet meer zelfstandig? Wij zorgen ervoor dat u met zorg en/of begeleiding toch op stap kan.

Wij kunnen met u mee naar een concert, het museum, het park of bijvoorbeeld het strand. Maar ook voor langere tijd om familie te bezoeken in of buiten Nederland behoort tot de mogelijkheden. Uw wens bepaalt ons aanbod. Wij zien het als een mooie uitdaging, om dat wat u voor onmogelijk houdt, mogelijk te maken.

Wat kost uw zorg bij STERCK

Ondersteuning van STERCK begint altijd met een kennismakingsgesprek waarbij uw wensen, zorgbehoeften, de indicatie en de wetten besproken worden.

Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO)

Het is mogelijk om begeleiding aan te vragen vanuit de WMO. Nadat er een indicatiegesprek heeft plaatsgevonden bepaalt de gemeente of u hiervoor in aanmerking komt. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Wet langdurige zorg (WLZ)

Indien er sprake is van 24-uurs zorg of begeleiding in nabijheid kunt u in aanmerking komen voor een indicatie vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt minimaal 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De ondersteuning kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg

Wanneer u geen indicatie heeft of wanneer niet alle uren geïndiceerd kunnen worden, betaalt u een particuliere bijdrage voor de zorg. U kunt deze kosten opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

 

 

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Cliënt aan het woord…

“Jarenlang heb ik lezingen gegeven in en buiten Nederland. Dit zou mijn laatste lezing worden, echter kon ik dit niet meer zonder mijn dagelijkse verzorging. De medewerkers van STERCK komen dagelijks bij mij om mij te ondersteunen waar dit nodig is en samen maken wij geregeld uitstapjes in Amsterdam. Toen ik de uitnodiging kreeg om te spreken bij deze lezing zag ik het eerst somber in.  Dankzij de medewerker van STERCK, die voorstelde met mij mee te gaan naar België, is het een onvergetelijk moment geworden. Voor mij en voor mijn kinderen. Het is voor mij heel belangrijk dat ik op deze wijze mijn carrière heb kunnen beëindigen en afscheid heb kunnen nemen van al mijn collega’s.”