Verpleging

De verpleegkundige kan u thuis verplegen wanneer u net thuis komt uit het ziekenhuis, u medicatie via een infuus krijgt, uw wonden verzorgd moeten worden of wanneer u specialistische verpleging nodig heeft. Er komt dan een gediplomeerd verpleegkundige die BIG geregistreerd is. De verpleegkundige komt van 3 uur per zorgmoment tot 24 uur per dag. Wij willen de zorg bieden zoals u deze voor ogen heeft, uw wens bepaalt daarom ons aanbod.

We vinden het belangrijk dat u weet wie er bij u thuiskomt en dat er een klik is met de medewerkers. Om dit vertrouwde gevoel bij u thuis te waarborgen, werken wij met kleine, vaste teams. Deze teams worden geselecteerd met als belangrijkste aandachtspunten veiligheid en vertrouwen.

 

Wat kost uw zorg bij STERCK

Het bedrag dat u voor verpleegkundige zorg zelf betaalt is afhankelijk van een aantal factoren. Verpleegkundige zorg van STERCK begint daarom altijd met een kennismakingsgesprek waarbij uw wensen, zorgbehoeften, de indicatie en de wetten besproken worden.

Zorgverzekeringswet (ZVW)

Wijkverpleging valt onder uw basispakket bij de zorgverzekering. Bij dagelijkse zorg of indien er sprake is van een revalidatietraject wordt door de verpleegkundige van STERCK een indicatie gesteld vanuit de zorgverzekeringswet. De indicatie verantwoordt de duur en het aantal handelingen die verricht worden. De indicatie wordt toegekend in een totaal aantal minuten per dag. Het bedrag dat wordt vergoed door de verzekering is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en uw polisvoorwaarden. U betaalt hiervoor geen eigen risico of wettelijke eigen bijdrage.

Wet langdurige zorg (WLZ)

Indien er sprake is van 24-uurs zorg of begeleiding in nabijheid kunt u in aanmerking komen voor een indicatie vanuit de wet langdurige zorg. Deze indicatie wordt gesteld door het CIZ (dit traject duurt minimaal 4-6 weken) en hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. De hoogte van deze eigen bijdrage wordt door het CAK berekend. De zorg kan door STERCK geleverd worden indien u een persoonsgebonden budget toegekend heeft gekregen.

Particuliere zorg

Wanneer u geen indicatie heeft of wanneer niet alle uren geïndiceerd kunnen worden, betaalt u een particuliere bijdrage voor de zorg. U betaalt dan het volledige uurtarief. U kunt deze kosten opgeven bij uw belastingaangifte en mogelijk krijgt u hiervan nog een deel terug.

Wij rekenen graag voor u uit, welke kosten u in uw situatie betaalt voor onze zorg en services.

Cliënt aan het woord…

“Toen ik na een lange ziekenhuisopname weer thuis kwam kreeg ik hulp van STERCK. Tijdens een gesprek met Maaike en Chantal hebben we al mijn wensen besproken. Ik kon mij nog niet zelfstandig verzorgen, ik had een complexe wond en ik kreeg sondevoeding. Maaike en Chantal hebben 2 verpleegkundigen geregeld die elke dag kwamen om mij te ondersteunen bij deze dagelijkse rituelen. Omdat ik maar 2 verschillende verpleegkundigen had kende ze mij al snel door en door en wisten zij precies hoe ik zo min mogelijk pijn had tijdens de wondzorg. Omdat ik alleenstaand ben is het fijn dat ik zelf kon aangeven hoe laat en hoelang zij kwamen, waardoor wij bij mooi weer ook nog even konden gaan wandelen. Inmiddels gaat het gelukkig een stuk beter maar mocht deze situatie zich weer voordoen zal ik zeker weer contact opnemen met Maaike en Chantal van STERCK.”